Чайната се намира на живописна софийска улица.Веднага щом открехнете вратата ви лъхва аромат на сладки, канела и билки и една особена миризма на творческа обстановка. Чайовете са безброй - комбинации от билки,плодове,черен,зелен чай,жасмин. Сервират се с мляко, мед, кафява захар ,кедрови ядки според вида и аромата.Любимият ми чай е мароканският.Не само задари вкуса ,а и заради начина по който го сервират.В днешният неделен ден имаше организирано детско матине и работилничка за изработка на свещи по три различни начина:
Цветна свещ от парафин.
Свещи от пчелен восък .
Декориране на свещи със специални боички и парафинови украси.
Беше интересно не само за децата,но и за нас като родители.Синът ми успя да изработи 3 цветни свещи от парафин.Технологията е изключително лесна и приятна.На връв,ползваща се за фитил,се полагат пласт след пласт парафин( цвят след цвят) топейки връвчицата първо в разтопеният парафин,а после охлаждайки го във вода и заглаждайки неравностите с кърпа,докато се сдобиете с желата от вас свещ.След това се отрязва края на свеща ,за да бъде възможно да стои права.
Разбира се ,след добре свършената работа ,човек чувства не само удовлетворение,но и му се полага награда :)
Черешовият шоколадов пай е с несравнимо балансиран вкус. Препоръчвам го ,особено на хора,който не си падат по много сладки неща.
Тиквената крем супа бе подобаващо оценена,дори от моето иначе толкова капризно и злоядо дете.
Няма кътче,което да не е докоснато от изкуството.Включая и тоалетната на заведението.
Страхотно място за дълги неделни разговори и срещи с приятели ,особено ако сте с деца в мокрите зимни дни.
П.С. Ети,благодаря за добрата идея,компания и снимки :)
Цветна свещ от парафин.
Свещи от пчелен восък .
Декориране на свещи със специални боички и парафинови украси.
Беше интересно не само за децата,но и за нас като родители.Синът ми успя да изработи 3 цветни свещи от парафин.Технологията е изключително лесна и приятна.На връв,ползваща се за фитил,се полагат пласт след пласт парафин( цвят след цвят) топейки връвчицата първо в разтопеният парафин,а после охлаждайки го във вода и заглаждайки неравностите с кърпа,докато се сдобиете с желата от вас свещ.След това се отрязва края на свеща ,за да бъде възможно да стои права.
Разбира се ,след добре свършената работа ,човек чувства не само удовлетворение,но и му се полага награда :)
Черешовият шоколадов пай е с несравнимо балансиран вкус. Препоръчвам го ,особено на хора,който не си падат по много сладки неща.
Страхотно място за дълги неделни разговори и срещи с приятели ,особено ако сте с деца в мокрите зимни дни.
П.С. Ети,благодаря за добрата идея,компания и снимки :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.